Borettslag som våkner til liv, naboer som pusler i hagen, en kaffekopp over hekken og glade barn på trampolinen.

Etter en travel sommer, har høsten kommet. Været har snudd og løvet har begynt å falle. Det er på tide å gjøre borettslaget klart til å møte både høst og vinter.

Her får du noen gode tips på veien til et skinnende borettslag – til glede for store og små beboere!

 1. Ingenting gjør seg selv
  Med høsten på vei for fullt, etter en sommer med mye aktivitet og slitasje i borettslaget, så er tiden her for å ta i et tak. Og vi kjenner vel alle igjen den følelsen av ork, hvor alt bare virker uoverkommelig – vi håper vel egentlig at det gjør seg selv. Vel, det gjør det jo som kjent ikke.I de aller fleste borettslag er det et ønske og en forventning om at det skal være både ryddig, pent og rent utover høsten og vinteren. Dessverre er det ofte sånn at folk legger merke til ting som ikke er i orden, mens alt som er på stell – blir ofte tatt for gitt. For å unngå konflikter, er det derfor smart å ligge litt i forkant.Lag en konkret oversikt over alt som skal gjøres i borettslaget, og når det bør gjøres. Hva kan beboerne gjøre selv, og hva dere trenger dere ekstern hjelp til?
 1. Arranger en felles dugnad
  Dersom det ikke allerede er en praksis, bør det bli det nå. Vær tidlig ute med å sette en dato for en felles høstdugnad, hvor alle bidrar for å gjøre borettslaget klart for kaldere tider. Typiske oppgaver kan være rydding, raking, søppelplukking, reparasjoner o.l. PS! Sørg for å ha kaffen klar, slik at det blir en hyggelig opplevelse som styrker naboskapet.
 1. Alle hus skal vaskes hvert år
  Bygg blir ikke rene av seg selv dessverre, selv om vi noen ganger skulle ønske det. Den årlige husvasken er ikke bare viktig for å gjøre byggene penere og mer innbydende, det er også en av de viktigste investeringene man gjør i borettslagets vedlikehold. Alle hus/rekkehus bør vaskes årlig, det bidrar til at både maling og kledning holder seg mye lenger, blant annet fordi du holder sopp og alger unna.Det er ingen enkel jobb å vaske et helt borettslag, men her er det heldigvis hjelp å få. 
 1. Mal aldri uten å vaske først
  Alle borettslag må males med jevne mellomrom, og høsten er det perfekte tidspunktet. Solen er svakere, og temperaturen er fortsatt ikke for lav i store deler av landet.Men, husk at grunnarbeidet er vel så viktig før du setter i gang. Skal borettslaget males, er det helt avgjørende at fasaden rengjøres først. Vasken tar bort fett og skitt, slik at den nye malingen får bedre heft.Husk at også jevnlig takvask er viktig for vedlikehold og takets varighet.
 1. Jevnlig tømming av sandfang
  Det hjelper ikke med hus som skinner, dersom gatene fylles med vann og avfall. Det er viktig å huske på at overvann og vaskevann renner ned i kummer og sandfang, og at disse må tømmes jevnlig for å unngå oversvømmelser og ødelagte rør. Vi har utstyr som gjør denne jobben raskt og effektivt. Etter at sandfanget er tømt, spyles og rengjøres kummen slik at den er klar for bruk igjen. Avfallet kjøres bort til et godkjent avfallsanlegg. Les mer om hvordan man tømmer sandfang her.
 1. Alle områder fortjener litt stell
  Ikke glem at lekeplasser, gårdsplasser og andre fellesarealer får mye slitasje i løpet av en travel vår og sommer med mye aktivitet. Det er heldigvis ikke så mye som skal til for å for å friske opp. Rydding av lekeplasser og gårdsplasser, og enkelt vedlikehold og vask av fellesarealer kan gjøre en stor forskjell for beboerne.

 

En bekymring mindre med fast avtale
Det er mye som skal ordnes i et borettslag, og det er mange forventninger til dem som har ansvaret. I Norva24 har vi faste avtaler med mange borettslag om vask av både bygg, gårdsplasser og fellesområder – og tømming av sandfang. Faste avtaler kan være praktisk, både for å slippe å bruke mye tid på å gjøre leverandøravtaler hvert år, men ikke minst for å unngå at vedlikeholdsvasken glipper. Alt som er gjort er gjort, og du har en bekymring mindre.

Vi sørger for at borettslaget møter alles forventninger nå som vi går mot høst og vinter. Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.

 

Contact us: